Oldalak
▼
2013. június 17.
Falafel zöldhagymákkal
Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 2 szál zöldhagyma, 2 szál zöld fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt keverék a következő fűszerekből( koriandermag, csípős fűszerpaprika, bors, 1 szegfűszeg), 1 kávéskanál szódabikarbóna, só
Elkészítése: A száraz csicseriborsót megmossuk és estétől reggelig hideg vízben ázni hagyjuk. Másnap leszűrjük és kétszer ledaráljuk vagy késes aprítóban apróra vágjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymákat meg a petrezselyemzöldet, a teáskanál fűszerkeveréket, a köményt meg a sót és jól összedolgozzuk. Ha nem akar összeállni, egy nagyon kevés vizet adunk hozzá. Fóliával letakarjuk és 3-4 órára(de ha van idő rá, akár több időre is) hidegben pihentetjük. Ekkor hozzáadjuk a szódabikarbónát, újból összedolgozzuk és vizes kézzel gombócokat formálunk. Lassú tűzön, közepesen forró olajban megsütjük. Salátával és zöldfűszeres mártásokkal fogyasztjuk.
Na ilyet még sosem ettem. de hátha egyszer eljön az ideje:)
VálaszTörlésÉn nagyon szeretem! Pitában zöld félékkel, csípős szószokkal... Mennyei!!!
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük. Kisebbikem kedvence.
VálaszTörlés