Oldalak
▼
2013. június 6.
Kapros-juhsajtos saláta
Hozzávalók: 1 fej saláta, fél fej nyári káposzta, 1 kápia paprika, 10 dkg juhsajt, 10 dkg kolozsvári szalonna; az öntethez: 1 dl víz, 3 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál cukor, 2-3 evőkanál almaecet, 1 kis csokor zöld kapor, frissen őrölt színes bors, só
Elkészítése: A salátát leveleire tépkedjük és megmossuk. A káposztát megmossuk és laskavékonyra gyaluljuk vagy vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A sajtot és a kolozsvári szalonnát kockára vágjuk, utóbbit zsírjára sütjük, majd szűrőkanállal kivesszük és papírtörlőre rakjuk. Az öntethez összekavarjuk a vízzel az ecetet, a sót, a cukrot, az olajat meg az apróra vágott kaport. Az összes hozzávalót egy salátástálba rakjuk, meglocsoljuk a salátaöntettel, megszórjuk a színes borssal és lazán összeforgatjuk. Önmagában fogyasztjuk.
egyszerűen nagyszerű :-)
VálaszTörlés