2013. június 12.
Majonézes brokkolisaláta
Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 5 tojás, 1 hagyma, 3 evőkanál majonéz, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, citromlé
Elkészítése: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Ha megfőtt leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és hűlni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és karikára vágjuk, ebből 2-3 szelettel félreteszünk a díszítéshez. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a brokkolit, a tojást, a hagymát, meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és lazán összeforgatjuk. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Tetejét főtt tojásszelettel díszítjük és tálalás előtt 2-3 órára lehűtjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Nagyon guszta és finom lehet ! Friss péksüteménnyel jó is lenne most vacsorára.:)
Jajj Adél, ez istenien hangzik:)
Nagyon finom lehet, egy natúr grillezett csirkemellel megenném bármikor!!!
Megjegyzés küldése