Oldalak

2013. június 12.

Majonézes brokkolisaláta







Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 5 tojás, 1 hagyma, 3 evőkanál majonéz, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, citromlé

Elkészítése: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Ha megfőtt leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és hűlni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és karikára vágjuk, ebből 2-3 szelettel félreteszünk a díszítéshez. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a brokkolit, a tojást, a hagymát, meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és lazán összeforgatjuk. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Tetejét főtt tojásszelettel díszítjük és tálalás előtt 2-3 órára lehűtjük.




3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és finom lehet ! Friss péksüteménnyel jó is lenne most vacsorára.:)

    VálaszTörlés
  2. Jajj Adél, ez istenien hangzik:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet, egy natúr grillezett csirkemellel megenném bármikor!!!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)