Oldalak
▼
2013. június 20.
Paradicsomos káposzta
Hozzávalók: 1 fej friss káposzta, 3 paradicsom, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2-3 ág borsikafű, őrölt bors, fűszerpaprika, só
Elkészítése: A káposztát megmossuk, félbe majd vékony laskára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a káposztát, a borsikafűágat, sót, borsót és a fűszerpaprikát, majd félig felöntjük vízzel és főni tesszük. Közben a paradicsomokat éles késsel kicsit megvágjuk, 1-2 percre forró vízbe rakjuk, majd kivesszük és a héját lehúzzuk. Apróra vágjuk és hozzáadjuk a főzelékhez. Mikor a káposzta megfőtt, a lisztet csomómentesre kavarjuk egy kevés vízzel, behabarjuk vele az ételt és egyet még forralunk rajta.
Ilyen formában még nem láttam. Gondolom ez olyan főzelék gyanánt van...
VálaszTörlésPont ilyent főztem ma, csak nem tettem csombort bele. És cseleztem is egy kicsit, emrt a tegnapi grillcsirke után megmaradt finom fűszeres szaftba dobtam bele a káposztát, így nem kellett hagymás alapot készítenem neki. Nagyon finom lett. :)
VálaszTörlésJaj, és én nem sűrítettem, csak úgy, magában maradt. :)
VálaszTörlés