2013. június 18.

Ribizlis húspogácsa





Hozzávalók: 1 egész csirkemell, 2 tojás, 5 dkg vaj, 1 szelet kenyér, 2 szál zöldhagyma, 3 szál zöld fokhagyma, 15 dkf ribizli, só, bors; a tálaláshoz: rukkola

Elkészítése: A csirkehúst ledaráljuk és a zöldhagymákat  apróra vágjuk. Egy seprenyőben megolvasztjuk a vajat és a hagymákat üvegesre dinszteljük benne, majd hűlni hagyjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a kihűlt hagymát, a beáztatott és kiszorított kenyeret, a tojássárgát és ízlés szerint a sót meg a borsót. A masszát jól öszedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a húsba. Végűl hozzáadjuk a ribizlit is és lazán összekeverjük. A masszát 12 részre osztjuk, pogácsákat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt muffinsütőbe rakjuk. Előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük. Rukkolával és ribizliszemekkel tálaljuk. 




2 megjegyzés:

Márti írta...

Nagyon tetszik, nem csak guszta de a ribizli hússal párosítva nagyon megnyerő!

Kati írta...

De különleges Adél:) S tanultam is ismét tőled, gondolom a lazításhoz kell felverni a tojásfehérjét?
Isteni:) Már alig várom lássam az új Főzőiskolát, bár nekem most nem sok receptem van benne.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...