Oldalak

2013. július 20.

Erdélyi gombócleves








Hozzávalók a gombóchoz: 10 dkg juhtúró, 2 tojás, 2 evőkanál búzadara, 1 evőkanál liszt, 1 csokor friss kapor; a leveshez: 5 dkg juhtúró, 2,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál cukor, só, bors, ecet

Elkészítése: A gombócokhoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a sárgáját, a búzadarát, a juhtúrót, az összevágott kaprot és összedolgozzuk, majd 20 percig pihenni hagyjuk. Addig az olajat felhevítjük, a lisztet világosra pirítjuk rajta  és felöntjük kb. 1,2 dl csontalaplével. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a frissen őrölt borsot,  a juhtúrót pedig összekeverjük a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük és rátöltjük a levesre. A gombócmasszából vizes kézzel vagy evőkanállal gombócokat formázunk és a levesben kiforraljuk. A lángot eloltjuk, az ételt pedig cukorral és kevés ecettel ízesítjük. 




3 megjegyzés:

  1. Ez valami mesés lehet!! Szívesen elkanalaznám ;-)

    VálaszTörlés
  2. GYönyörű fotók!És klassz kaja ;)

    VálaszTörlés
  3. Adél ez megint nagyon tetszik nekem, finom lehet, kipróbálom, isteni nyári pikáns leves:-)))))

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)