Hozzávalók: 1 csirkemell, só, bors, fűszerpaprika; a muzsdéjhoz: 1 fej fokhagyma, 1 dl olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só; a körethez: 70 dkg újkrumpli, 5 dl olaj
Elkészítése: A muzsdéjhoz a fokhagymát megpucoljuk és áttörjük. Hozzáadjuk a sót meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és krémesre kavarjuk, fokozatosan adagolva közben az olajat. A fél csirkemelleket éles késsel lapjában félbevágjuk, majd a szeleteket három csíkba vágjuk, úgy hogy az egyik vége egybe maradjon. Megszórjuk sóval, borssal és kevés fűszerpaprikával, megkenjük kevés muzsdéjjal, majd összefonjuk és a végét fogpiszkálóval rögzítjük. A krumpli héját lekaparjuk és megmossuk, cikkekre vágjuk, majd forró olajban megsütjük. Előkészítjük a grillszenet és mikor parázslik, a csirkefonatokat pirosra sütjük rajta. Muzsdéjjal és a sült krumplival tálaljuk.
1 megjegyzés:
Mennyei étek. Elélnék rajta egész nyáron. Én is gyakran sütök csirkét, legközelebb kipróbálom a muzsdéjt hozzá.
Megjegyzés küldése