Hozzávalók: 40 dkg zöldborsó, 4 dl joghurt, só, bors, mentalevél
Elkészítése: A zöldborsót megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, leszűrjük és ebből 4 evőkanálnyit félreteszünk a tálaláshoz. Hozzáadunk pár mentalevelet és krémesre turmixoljuk. Kevés főzőlével hígítjuk, megszórjuk frissen őrölt borssal és belekeverjük a joghurtot. Tálaláskor a tetejére szórjuk a zöldborsót, valamint joghurttal és mentalevéllel díszítjük.
Adél, de szép ez a leves:) S finom is tudom, nagyon szeretem a zöldborsót:) S persze a fotó is nagyon szép:)
VálaszTörlésSzabályos pettyek, finom leves, szép szín... Kell ennél több? Vinném ebédre.
VálaszTörlésAdél csúcs ahogy tálalod, azok a pöttyök rajta, szuper:-)))) Gyönyörűek a képeid:-))))
VálaszTörlésKöszi lányok:) Vigyétek, finom, hűsítő leves!
VálaszTörlés