2013. július 14.

Májkrémes csirkemell





Hozzávalók: 1 csirkemell, 25 dkg csirkemáj,  1 tojás, 10 szelet császárszalonna,  2 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, majoránna, petrezselyemzöld; a körethez: 20 dkg rizs, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg vaj, só

Elkészítése: A csirkemájat 5 perc alatt forró vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük és villával széttörjük vagy ledaráljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, megszórjuk sóval, borssal meg majoránnával és jól összedolgozzuk. A csirkemellet éles késsel lapjában bevágjuk úgy, hogy egy nagy szeletet kapjunk, kissé megklopfoljuk és megszórjuk sóval meg borssal. A májas masszát hosszúkásra formázzuk,  a csirkemell hosszanti szélére rakjuk és feltekerjük. A császárszalonnát egymás mellé rakjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást és a húst belecsavarjuk. Sütőpapírba szorosan betekerjük, végeinél bezárjuk, berakjuk egy tepsibe és kevés vizet öntünk alája. 30-35 percre forró sütőbe toljuk. A körethez a rizst meg a zöldborsót külön-külön, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a zöldborsót, kissé átsütjük és belekavarjuk a rizst. Ha szükséges, még sózzuk. A csirkemellet éles késsel felszeleteljük és a rizzsel tálaljuk. 


Ruladă de pui cu ficat

Ingrediente pentru 4 persoane: 1 piept de pui, 250 g ficat de pui, 1 ou, 10 felii bacon, 2 linguri pesmet, sare, piper, maghiran, frunze de pătrunjel verde; pentru garnitură: 200 g orez, 100 g mazăre verde, 50 g unt, sare, piper alb.

Prepararea: Ficatul de pui se fierbe 5 minute în apă, se strecoară, iar după ce se răcește se zdrobește cu furculița sau se dă prin mașina de tocat carne. Se adaugă oul bătut, pesmetul, verdeața mărunțită, se asezonează cu sare, piper și măghiran și se amestecă. Pieptul de pui se desface astfel încât să rezulte o foaie mare, unde este nevoie se bate puțin cu ciocanul de bucătărie, se asezonează cu sare și piper. Umplutura se pune pe partea mai lată și se rulează în pieptul de pui. Se pune hârtie de copt pe masa de lucru, se pun unul lângă altul feliile de bacon, se așază rulada și se înfășoară întâi în bacon, apoi în hârtia de copt, se închide la capete. Rulada se pune într-o tavă, se toarnă puțină apă și se coace 30-35 minute în cuptorul fierbinte. Pentru garnitură se fierb separat, în apă cu sare orezul și mazărea, se strecoară și se amestecă cu untul încălzit, se asezonează cu sare și piper alb. Rulada se taie felii și se servește cu garnitura de orez. 


2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Micsoda finomság és tálalás! Nem semmi az a szép szívecskés tányér...

Gabriella írta...

Gyönyörű ez a tányér, és az étel is annyira guszta - nagyon finom lehet...

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...