Hozzávalók - 4 személyre: 8 db. közepes méretű paradicsom, 40 dkg mozarella sajt; a pestóhoz: 1 marék bazsalikom levél, 5 dkg parmezán, 4 dkg dió, 2 cikk fokhagyma, 1 dl olíva olaj, 1 kávéskanál só; a díszítéshez: bazsalikomlevél
Elkészítése: A bazsalikomleveleket megmossuk és megszárítjuk, parmezánt lereszeljük, a fokhagymát pedig megpucoljuk. Az összes hozzávalókat késes aprítóba rakjuk és pépesre karavrjuk. A paradicsomot megmossuk és 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A mozzarellát színtén szeletekre vágjuk, majd a kettőt egy tányérba rétegezzük. Tetejére kenjük a bazsalikomos pestót és pár friss bazsalikomlevéllel díszítjük.
Tipp: Készíthetjük koktélparadicsomból és mini mozzarella golyókból is, ilyenkor koktélpálcikára nyársalhatjuk.
De jó, én is ezt eszem ma, de legközelebb kipróbálom így pesto-val!:)
VálaszTörlésNagy kedvenc náluk is, de pestoval még nem próbáltam. Nagyon ötletes és szép a tálalás is.
VálaszTörlés