Oldalak

2013. július 18.

Padlizsános májas nyárs



Hozzávalók: 25 dkg csirkemáj, 10 dkg szeletelt sonka, 1 padlizsán, 15-20 db koktélparadicsom, 2-3 evőkanál olívaolaj, só, bors, majoránna; 
a mártogatóshoz: 2 érett paradicsom, 1 piros paprika, 2 cikk fokhagyma, só, bors, majoránna

Elkészítése: A csirkemájat belecsavarjuk a sonkaszeletekbe, a padlizsánt kisebb  darabokra vágjuk,  majd a koktélparadicsommal együtt tetszőleges sorrendbe felhúzzuk a nyársra. A kész nyársakat egymás mellé rakjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és megszórjuk a sóval, a borssal meg a majoránnával. Előkészítjük a grillszenet és mikor parázslik, előbb a mártogatóshoz sütjük meg kissé  a paradicsomot és a kápia paprikát, majd végül a nyársakat. A megsült zöldségeknek lehúzzuk a héját és késes aprítóban összevágjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a majoránnát és sóval meg frissen őrölt borssal ízesítjük. 



3 megjegyzés:

  1. Jaj de klassz fotók!Őrület!

    VálaszTörlés
  2. Edó, tőled igazán jólesik a dicséret:) Köszi!

    VálaszTörlés
  3. De guszta nyársalás... Padlizsánt még nem használtam így. Viszont a májacska ismerős... Össze is futott a nyál a számban...

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)