Oldalak
▼
2013. július 26.
Paradicsomos szűzérme
Hozzávalók: 1 nagyobb sertés szűzérme, 5 dkg füstölt szalonna, 3-4 paradicsom, 1 kis fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, zellerlevél
Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt szűrőkanállal kivesszük és félretesszük, a visszamaradt zsiradékon pedig mindkét oldalán elősütjük az 1,5 cm vastagságú szeletekre vágott szűzérmét. Mikor kissé megpirult, kivesszük és félretesszük. A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és a zsiradékon megpirítjuk. A paradicsomokat forró vízbe 1-2 rakjuk, a héját lehúzzuk, majd kockára vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Megszórjuk sóval, borssal és apróra vágott zellerlevéllel, majd belerakjuk a szalonnapörcöt. Felöntjük egy kevés vízzel, felforraljuk, és a mártást egy tepsibe simítjuk. Ráhelyezzük a szűzérméket és 35-40 percre forró sütőbe toljuk. Rizzsel tálaljuk.
A szüzet ne süsd ilyen sokáig, mert menthetetlenül kiszárad. Egyszer próbáld ki úgy, hogy csak max 12-15 percet adsz neki, sokkal szaftosabb marad
VálaszTörlésKöszönöm! Legközelebb kipróbálom úgy:)
Törlés