2013. július 24.

Tejszínes kukoricaleves


Hozzávalók 4 személyre:  2-3 cső zsenge kukorica, 1 hagyma, 3 dkg vaj, 12 dkg császárszalonna, 2 tojás sárgája, 2 dl tejszín, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld

Elkészítése: A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk egy nagyon kevés fűszerpaprikával, sóval meg borssal és felöntjük vízzel.  A kukoricaszemeket éles késsel levágjuk a csövekről és belerakjuk a levesbe. Addig főzzük, míg a kukorica megpuhul. A tojássárgát kikavarjuk a tejszínnel, kevés levessel hőkiegyenlítjük és belekavarjuk az ételbe majd kiforraljuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A császárszalonnát felvágjuk és ropogósra kisütjük. Tálaláskor a leveshez adjuk.


1 megjegyzés:

Kati írta...

Imádjuk a Párommal együtt:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...