Hozzávalók a pitetésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, só; a feltéthez: 6 tojás, 20 dkg kecskesajt, 2 dl tejszín, 1 marék sóska, só, színes bors
Elkészítése:A pitetésztához a lisztben gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a felvert tojást meg a sót és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe rakjuk. 4 tojást keményre főzünk, majd megpucoljuk és kockára vágjuk. A sajtot szintén kockára vágjuk, a sóskát pedig megmossuk, lecsöpögtetjük és csíkokra vágjuk. A pitetésztát kinyújtjuk és egy 23 cm-es piteformába rakjuk. Rátesszük a tojást, a sajtot, megszórjuk a sóskával, a frissen őrölt borssal meg a sóval. A megmaradt tojást felverjük a tejszínnel és rátöltjük a pitére. Előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütjük.
Nagyon guszta és igen finom lehet! Már egyszer tőled próbáltam ki egy sós lepényt, de ez is nagyon tetszik!
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik, elmentettem a gyüjteménybe, most a nagy melegben, próbálom minél kevesebbet bekapcsolni a sütöt :)
VálaszTörlés