Hozzávalók 4 személyre: 8 paradicsom,
30 dkg darálthús, 25 dkg gomba, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, kakukkfű;
a rizottóhoz: 40 dkg rizs, 8 dkg vaj, 10 dkg parmezán, 1 hagyma, 2 cikk
fokhagyma, 1 dl fehérbor, kb. 8 dl csont alaplé vagy zöldség alaplé, só, bors,
petrezselyemzöld.
Elkészítése: A paradicsomokat megmossuk, kalapjukat levágjuk, a
belseját kivájjuk. A hagymát és a gombát megpucoljuk, apróra vágjuk, az olajon
megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darálthúst és a paradicsom kivájt részét.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, zsírjára pároljuk, majd a
paradicsomokat megtöltjük vele. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a rizottót. A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés
vajon egészen krémesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és addig kavarjuk, míg
átlátszó lesz. Felöntjük a borral, gyakra átkavarva főzzük, mindegyre
feltöltjük egy kevés alaplével. Mikor a rizs megpuhult, megszórjuk sóval és
borssal, hozzáadjuk a vajat, a reszelt parmezánt és az apróra vágott
petrezselyemzöldet. Krémesre kavarjuk, majd félrehúzzuk a lángról és lefedve,
10 percig pihentetjük. A töltött paradicsomokat rizottóval tálaljuk.
1 megjegyzés:
Gyönyörűséges! :)
Megjegyzés küldése