2013. július 31.

Újkrumpli krémleves sonkával



Hozzávalók:  40 dkg újkrumpli, 1 hagyma, 3 dl tej, 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, 15 dkg szeletelt sonka, só, bors, metélőhagyma

Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott újkrumplit, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Felöntjük a tejjel és annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük. Ha megfőtt leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk. A sonkát ropogósra pirítjuk és felvágjuk. Tálaláskor a levest megszórjuk metélőhagymával meg a sonkával. 



1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet ez a krémleves! Nem nagyon szoktam krémlevest főzni de ezt szívesen megkóstolnám nagyon guszta!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...