2013. augusztus 8.

Gombás csirkemájleves



Hozzávalók: 25 dkg csirkemáj, 25 dkg gomba, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, fél citrom, só, bors, fűszerpaprika,  babérlevél, petrezselyemzöld

Elkészítése: A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Mikor félig megvan, hozzáadjuk a megmosott és szeletekre vágott gombát, kissé átsütjük a hagymás zsiradékon, majd megszórjuk sóval, borssal meg kevés fűszerpaprikával és felöntjük vízzel. Beleteszünk 2-3 babérlevelet meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és  megfőzzük. A csirkemájat ereitől megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, hozzáadjuk a leveshez és 5 percig főzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük és a végén behabarjuk vele az ételt. Kiforraljuk és citromlével savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...