2013. augusztus 4.
Grillezett kukorica fokhagymás joghurtmártással
Hozzávalók: 4 cső csemegekukorica, 2 dl joghurt, 4-5 dkg sajt, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítése: A kukoricacsövekről leszedjük a csuhéjt és megtisztítjuk a bajuszától. Pár belső csuhélevelet egy fazék aljára teszünk, ráhelyezzük a kukoricacsöveket és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Forrástól számítva 20-30 percig főzzük. A fokhagymát megpucoljuk és kevés sóval kikavarjuk, majd hozzáadjuk a joghurthoz. Frissen őrölt borssal és kevés apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Előkészítjük a grillszenet és mikor parázslik, a kukoricákat világosra grillezzük. Leöntjük a fokhagymás mártással és azonnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
nagyon szeretem a csöves kukoricát, de még csak főve ettem. Különleges a grillen és még a mártás hozzá! Hát megkóstolnám szívesen.
Megjegyzés küldése