2013. augusztus 4.

Grillezett kukorica fokhagymás joghurtmártással




Hozzávalók:  4 cső csemegekukorica, 2 dl joghurt, 4-5 dkg sajt, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése: A kukoricacsövekről leszedjük a csuhéjt és megtisztítjuk a bajuszától. Pár belső csuhélevelet egy fazék aljára teszünk, ráhelyezzük a kukoricacsöveket és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Forrástól számítva 20-30 percig főzzük. A fokhagymát megpucoljuk és kevés sóval kikavarjuk, majd hozzáadjuk a joghurthoz. Frissen őrölt borssal és kevés apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Előkészítjük a grillszenet és mikor parázslik, a kukoricákat világosra grillezzük. Leöntjük a fokhagymás mártással és azonnal tálaljuk.




1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

nagyon szeretem a csöves kukoricát, de még csak főve ettem. Különleges a grillen és még a mártás hozzá! Hát megkóstolnám szívesen.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...