2013. augusztus 29.
Kukoricás palacsinta
Hozzávalók: 25 dkg zsenge, főtt kukorica, 25 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl tej, 2-3 evőkanál olaj, szódavíz, só, bors, petrezselyemzöld; a tálaláshoz: 2 dl tejföl, 10 dkg sajt
Elkészítése: A tojásokat felverjük az olajjal, hozzáadjuk a lisztet, a sót,a frissen őrölt borsót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a tejjel csomómentesre kavarjuk. Ezután annyi szódavizet adunk hozzá, hogy palacsintamassza sűrűségű masszát kapjunk. 10-15 percig pihentetjük, majd belekavarjuk a kukoricát és teflonbevonatú serpenyőben megsütjük a palacsintákat. Tálaláskor lekenjük tejföllel és megszórjuk sajttal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Olyan Mexikóis hangulata van. Nagyon guszta! Én is tegnap kukoricáztam, csak még nem posztoltam...
Megjegyzés küldése