Oldalak
▼
2013. augusztus 1.
Mini padlizsán pizzák
Hozzávalók: 2 padlizsán, 4 paradicsom, 15 dkg császárszalonna, 12 dkg mozzarella, 5 dkg sajt, 3 evőkanál olívaolaj, só, bors, bazsalikomlevél
Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk és a császárszalonnával együtt kis kockára vágjuk, a mozzarellát apró darabokra tépkedjük és az egészet lazán összekavarjuk. A padlizsánokról leitatjuk a vizet, megszórjuk frissen őrölt borssal és egy sütőpapírral ellátott tepsibe, egymás mellé rakjuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal. Az összevágott masszából mindegyikre teszünk egy-egy evőkanállal, ráreszeljük a sajtot és megszórjuk az apróra tépkedett bazsalikomlevéllel. Előmelegített sütőben, 30 perc alatt ropogósra sütjük.
Nagyon finom lehetett!! Kipróbálandó :)!!
VálaszTörlés