Oldalak

2013. augusztus 2.

Nyári almaleves csomborral ízesítve


Hozzávalók:  40 dkg nyári alma, 25 dkg csontos csirkehús, 1 kis fej hagyma, 2 sárgarépa, 2 evőkanál olaj, 2 tojás sárgája, 2 dl tejszín, 1-2 teáskanál cukor, só, csombor

Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát pedig karikára vágjuk. A csirkemellet is kisebb darabokra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, mikor félig megvan, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a sárgarépát meg a csombort, megsózzuk, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Az almát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, és mikor a hús megfőtt hozzáadjuk a leveshez és 3-4 percig főzzük, vagy addig, míg az alma megpuhul. A tojássárgát elkavarjuk a tejszínnel, kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd hozzáadjuk az ételhez. Ha szükséges cukorral édesítjük és kiforraljuk. 

5 megjegyzés:

  1. Kedves Aleda!

    Ez nagyon jól néz ki, és ebben a nagy kánikulában biztos jól esik. :-)

    Lenne egy kérésem hozzád... Beneveztem egy receptversenyre, ahol egyhetes toszkán nyaralást nyerhetnék, de szükségem lenne még egy pár szavazatra. Nem tudnál egy kis felhívást a blogodon tenni...? Remélem nem túl "pofátlan" a kérés, de szerintem mi blogosok tartsunk össze. ;-) Ehhez csak az oldalra kell menni, a legalsó napraforgós recept az enyém. Ott az "Abstimmen" rákattintani, kódot beírni és ennyi is volt. Vasárnapig lehet még szavazni és olyan 250 szavazat elférne még. Itt az oldal: http://www.to-toskana.de/wettbewerbe/foodie-blogger-competition-2013/

    Ha mégsem, akkor bocsi a zavarásért. További szép napot! Üdv,Krisz :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Krisz, szavaztam rád ! Sok sikert kívánok, hogy megnyerd a nyaralást! Külön bejegyzést ezért nem írok. Senkiért amúgy. Remélem, megérted.

      Törlés
    2. Köszi szépen a szavazatot és megértem, semmi baj! Minden szavazat számol!! :-)

      Törlés
  2. Anyósom is főz hasonló almalevest. Bár csombort, azt hiszem, nem tesz bele. Nekem ízlik, megeszem, de a férjem hallani sem akar róla. Pedig ő nőtt fel anyósom főztjén, nem én. :)

    VálaszTörlés
  3. Először azt hittem, hogy édes leves. Utána látom, hogy hús is van benne. Izgalmas ízek kavalkádja lehet!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)