2013. augusztus 6.

Padlizsánragú


Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg csirkemell, 1 kisebb padlizsán vagy cukkini, 1 paprika, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj, 15 dkg koktélparadicsom, ½ citrom, 1 evőkanál szójaszósz, só, bors, petrezselyemzöld; a körethez: 30 dkg fodros tészta.

Elkészítése: A padlizsán héját lepucoljuk, 2x2 cm.es kockákra vágjuk, megszórjuk sóval és meglocsoljuk a citromlével. A kockákra vágott csirkemellet  megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és csíkokra vágott paprikát, 2-3 percig sütjük, majd beletesszük a levétől lecsöpögtetett padlizsánt, a kettévágott koktélparadicsomokat és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a szójaszószt, sózzuk, borsozzuk, többször átkavarva zsírjára sütjük. A végén meglocsoljuk kevés citromlével.  A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a ragúval tálaljuk. 




1 megjegyzés:

Gerdi írta...

De szép a tányérod! Előbb azt csodáltam meg, aztán jött sorra a ragu. Az sem semmi, szeretném!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...