Hozzávalók 2
személyre: 25 dkg csirkemell, 1 kisebb padlizsán vagy cukkini, 1 paprika, 1
hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj, 15 dkg koktélparadicsom, ½ citrom,
1 evőkanál szójaszósz, só, bors, petrezselyemzöld; a körethez: 30 dkg fodros
tészta.
Elkészítése: A padlizsán héját
lepucoljuk, 2x2 cm.es kockákra vágjuk, megszórjuk sóval és meglocsoljuk a
citromlével. A kockákra vágott csirkemellet megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk az apróra
vágott hagymát és csíkokra vágott paprikát, 2-3 percig sütjük, majd beletesszük
a levétől lecsöpögtetett padlizsánt, a kettévágott koktélparadicsomokat és az
áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a szójaszószt, sózzuk, borsozzuk, többször átkavarva
zsírjára sütjük. A végén meglocsoljuk kevés citromlével. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a
ragúval tálaljuk.
Oldalak
▼
De szép a tányérod! Előbb azt csodáltam meg, aztán jött sorra a ragu. Az sem semmi, szeretném!
VálaszTörlés