Oldalak
▼
2013. augusztus 30.
Paradicsomos újkrumplifőzelék disznósülttel
Hozzávalók: 50 dkg újkrumpli, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 paradicsom, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld; a disznósülthez: 50 dkg disznócomb, 3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, fűszepaprika
Elkészítése: A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott újkrumplit meg a héjától megpucolt, apróra vágott paradicsomot, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Addig fűzzük, míg a krumpli megpuhul. Ekkor a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel meg egy kevés vízzel és behabarjuk vele a főzeléket. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és kiforraljuk. A sülthez a húst szeletekre vágjuk, megszórjuk a sóval, a borssal meg a fűszerpaprikával és egy sütőtálba rakjuk. Meglocsoljuk kevés olajjal, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és felöntjük egy kevés vízzel. Lefedjük és 35-40 percig, lassú tűzön pároljuk, míg a hús megpuhul és szaftjára sül. Krumplifőzelékkel tálaljuk.
Összecsordul a nyál a számba , Pavlov effektus , nagyon rég nem ettem ezt a finom ételt .Azonnal felveszem az étlapomra !
VálaszTörlésÉrdekes módon, én megszokásból valahogy, csak fasírthoz szoktam krumplifőzeléket csinálni, paradicsom nélkül, ugyanazokkal, amiket te írsz, plusz babérlevéllel. Jó régen volt már. üdv
VálaszTörlés