2013. augusztus 28.
Sörtésztában sült padlizsán és tök tallérok
Hozzávalók: 2 padlizsán, 2 zsenge kerti tök;
a sörtésztához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 2,5-3 dl sör, só;
a sütéshez: 4 dl olaj;
a mujdéjhoz: 1 fej fokhagyma, 4-5 evőkanál olaj, só, petrezselyemzöld
Elkészítése: A padlizsánt meg a tököt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és lesózzuk. A sörtésztához felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót meg a lisztet és csomómentesre kavarjuk annyi sörrel, hogy palacsintasűrűségű masszát kapjunk. A zöldségekről papírtörlővel litatjuk a levet, belemártjuk a sörös masszába és forró olajban kisütjük. A muzsdéjhoz a fokhagymát megpucoljuk és áttörjük. Hozzáadjuk a sót meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és krémesre kavarjuk, fokozatosan adagolva közben az olajat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Ez nagyon jól hangzik. Egyszer, sok éve csináltam sörtésztával csirkét, de azóta meg is feledkeztem róla, hogy ilyen is létezik és már nem tudtam volna, miket kell keverni a panírhoz. üdv
Megjegyzés küldése