Oldalak
▼
2013. augusztus 28.
Sörtésztában sült padlizsán és tök tallérok
Hozzávalók: 2 padlizsán, 2 zsenge kerti tök;
a sörtésztához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 2,5-3 dl sör, só;
a sütéshez: 4 dl olaj;
a mujdéjhoz: 1 fej fokhagyma, 4-5 evőkanál olaj, só, petrezselyemzöld
Elkészítése: A padlizsánt meg a tököt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és lesózzuk. A sörtésztához felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót meg a lisztet és csomómentesre kavarjuk annyi sörrel, hogy palacsintasűrűségű masszát kapjunk. A zöldségekről papírtörlővel litatjuk a levet, belemártjuk a sörös masszába és forró olajban kisütjük. A muzsdéjhoz a fokhagymát megpucoljuk és áttörjük. Hozzáadjuk a sót meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és krémesre kavarjuk, fokozatosan adagolva közben az olajat.
Ez nagyon jól hangzik. Egyszer, sok éve csináltam sörtésztával csirkét, de azóta meg is feledkeztem róla, hogy ilyen is létezik és már nem tudtam volna, miket kell keverni a panírhoz. üdv
VálaszTörlés