Elkészítése: A joghurtot
gézbe rakjuk és hagyjuk lecsöpögni. Az uborkát megmossuk, felét
meghámozzuk és felét héjasan hagyjuk, majd lereszeljük a reszelő
legnagyobb lyukú oldalán. Megsózzuk és állni hagyjuk egy ideig, majd a
levét kinyomkodjuk. A fokhagymát megpucoljuk és átnyomjuk a
fokhagymaprésen, a kaport pedig apróra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük,
frissen őrölt borssal és ha még szükséges, sóval ízesítjük és 2-3 órára hűtőben
tartjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Önmagában is fogyasztható, de sült
húsok mellé kiváló saláta.
Szia Aleda, én úgy csinálom, ahogy a görögök, és abban kapor nincs (meg én nem is szeretem a kaprot). Veszek olyan jó kemény görög joghurtot (ahol élek, lehet kapni) és beletszek 1-2 El olívaolajat, frissen őrölt fekete borsot, sót, kis citromlevet és a lereszelt, besózott, kicsavart uborkát, no meg 3 szétnyomott fokhagymagerezdet. Éppen az előbb csináltam holnapra, hogy jól összeérjen. :-) üdv
Én is pont úgy csinálom, ahogy Flögi, de nagyon guszta a tiéd is. Hetek óta ezen élek, annyira szeretem. A kapros változat is tetszik, imádom a kaprot. Kipróbálom majd úgy is
Szia Aleda, én úgy csinálom, ahogy a görögök, és abban kapor nincs (meg én nem is szeretem a kaprot). Veszek olyan jó kemény görög joghurtot (ahol élek, lehet kapni) és beletszek 1-2 El olívaolajat, frissen őrölt fekete borsot, sót, kis citromlevet és a lereszelt, besózott, kicsavart uborkát, no meg 3 szétnyomott fokhagymagerezdet. Éppen az előbb csináltam holnapra, hogy jól összeérjen. :-) üdv
VálaszTörlésÉn is pont úgy csinálom, ahogy Flögi, de nagyon guszta a tiéd is. Hetek óta ezen élek, annyira szeretem. A kapros változat is tetszik, imádom a kaprot. Kipróbálom majd úgy is
VálaszTörlés