Oldalak
▼
2013. szeptember 11.
Brokkolis pite
Hozzávalók a pitetésztához: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, só, hideg víz; a feltéthez: 1 brokkoli, 12 dkg sonka, 3 tojás, 3 dl tejföl, só, bors.
Elkészítése: A pitetésztához gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztben a vajat, megsózzuk és hozzáadunk annyi hideg vizet, hogy a tészta összeálljon. Fóliába csomagoljuk, 30 percre hűtőbe rakjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A tésztát kinyújtjuk, a piteformába rakjuk és 5 percig 180 fokon elősütjük. A tojásokat felverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk. Az elősütött pitét kivesszük, rátesszük a brokkolit meg a felvágott sonkát, ráöntjük a tojásos-tejfölös keveréket, majd visszatoljuk a sütőbe és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlés