2013. szeptember 13.

Csirkehúsos babsaláta



Hozzávalók: 30 dkg fejtet bab, 1 csirkemell, 2 dl tejföl, 1 hagyma, 1 csipőspaprika, 1 csokor metélőhagyma, 5 dkg vaj, só, bors, 1 babérlevél; a tálaláshoz: 1 fej saláta

Elkészítése: A babot megmossuk és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és langyosra hűtjük. Közben a csirkemellet kockára vágjuk, megszórjuk sóval meg frissen őrölt borssal és a vajon pirosra sütjük. A hagymát, a csípőspaprikát meg a snidlinget apróra vágjuk, összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint megsózzuk és belekeverjük a babot. A salátát szétosztjuk a tányérokon, rákanalazzuk a babsalátát és a tetejére tesszük a csirkemellet. Megszórjuk kevés csipőspaprikával meg metélőhagymával és azonnal tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...