Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csirkemáj, 20 dkg zöldborsó, 2
sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 2 dl tejszín,
1 evőkanál liszt, petrezselyemzöld, só, bors, fűszerpaprika, ecet
Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát
apróra a répákat pedig karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a
hagymát és félig megdinszteljük. Ekkor rádobjuk a répákat, tovább dinszteljük,
megszórjuk sóval, borssal meg kevés fűszerpaprikával és felöntjük vízzel. Mikor
a zöldségek félig megfőttek, hozzáadjuk a megtisztított és falatnyi darabokra
vágott csirkemájat meg a zöldborsót és készre főzzük. A lisztet csomómentesre
kavarjuk a tejszínnel, kevés levessel hőkiegyenlítjük és behabarjuk vele az
ételt. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és kiforraljuk.
Tálalás előtt kevés ecettel savanyítjuk.
De nagyon szeretem csak én tejszínt nem szoktam bele tenni. Nagyon guszta!
VálaszTörlés