2013. szeptember 6.

Csirkemájas zöldborsóleves





Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csirkemáj, 20 dkg zöldborsó, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, petrezselyemzöld, só, bors, fűszerpaprika, ecet


Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra a répákat pedig karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és félig megdinszteljük. Ekkor rádobjuk a répákat, tovább dinszteljük, megszórjuk sóval, borssal meg kevés fűszerpaprikával és felöntjük vízzel. Mikor a zöldségek félig megfőttek, hozzáadjuk a megtisztított és falatnyi darabokra vágott csirkemájat meg a zöldborsót és készre főzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel, kevés levessel hőkiegyenlítjük és behabarjuk vele az ételt. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és kiforraljuk. Tálalás előtt kevés ecettel savanyítjuk.  


1 megjegyzés:

Éva írta...

De nagyon szeretem csak én tejszínt nem szoktam bele tenni. Nagyon guszta!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...