Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csirkemáj, 20 dkg zöldborsó, 2
sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 2 dl tejszín,
1 evőkanál liszt, petrezselyemzöld, só, bors, fűszerpaprika, ecet
Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát
apróra a répákat pedig karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a
hagymát és félig megdinszteljük. Ekkor rádobjuk a répákat, tovább dinszteljük,
megszórjuk sóval, borssal meg kevés fűszerpaprikával és felöntjük vízzel. Mikor
a zöldségek félig megfőttek, hozzáadjuk a megtisztított és falatnyi darabokra
vágott csirkemájat meg a zöldborsót és készre főzzük. A lisztet csomómentesre
kavarjuk a tejszínnel, kevés levessel hőkiegyenlítjük és behabarjuk vele az
ételt. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és kiforraljuk.
Tálalás előtt kevés ecettel savanyítjuk.
1 megjegyzés:
De nagyon szeretem csak én tejszínt nem szoktam bele tenni. Nagyon guszta!
Megjegyzés küldése