2013. szeptember 14.
Grillezett haltekercs paradicsomos ágyon
Hozzávalók: 60 dkg halfilé, 20 dkg rizs, 4 paradicsom, 1 hagyma, 2 evőkanál paprikakrém, 3-4 evőkanál olívaolaj, só, bors, szárított borsikafű és petrezselyem, citrom
Elkészítése: A halfűszerhez összekeverjük a szárított és összemorzsolt borsikafűvet meg a petrezselyemlevelet a sóval meg az őrölt borssal és a halfilét bedörzsöljük vele. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, 8-10 cm-es hosszúságú darabokra vágjuk és feltekerjük, majd bambuszpálcára szúrjuk. Alúfóliával letakarjuk és 1-2 órára hűtőben tartjuk. A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a negyedekbe vágott koktélparadicsomot, a paprikakrémet, sóval, borssal meg borsikafűvel fűszerezzük, és kiforraljuk. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. Tálalás előtt a haltekercseket forró grillsütőben megsütjük. A paradicsommártást a rizsre kanalazzuk, tetejére rakjuk a halat és meglocsoljuk a citromlével.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése