Oldalak

2013. szeptember 9.

Házi mogyoróvaj





Házi mogyoróvaj


Hozzávalók: 20 dkg pörkölt, sós mogyoró, 1 teáskanál vaj vagy kókuszzsír, 1 teáskanál méz

Elkészítése: A mogyorót késes aprítóba rakjuk és addig daráljuk, míg szemcsés lesz. Ha szemcsés mogyoróvajat szeretnénk, akkor ebben az állapotban kiveszünk belőle 1-2 evőkanállal és félretesszük. A többit tovább daráljuk addig, míg porszemű lesz és kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a puha vajat meg a mézet és krémesre kavarjuk. A végén belekeverjük a félretett szemcsés mogyorót. Jól zárható üvegbe rakjuk és hűtőben tároljuk. 
Megjegyzés: A zsiradék mennyisége nagyban függ a mogyoró minőségétől és attól, hogy milyen állagú  mogyorókrémet szeretnénk. Ezért adagoljuk apránként hozzá, hogy a kívánt krémességet kapjuk.




Mogyoróvajas szendvics  



Hozzávalók:  szeletelt kenyér, 1-2 banán, mogyoróvaj

Elkészítése: A kenyérszeleteket lekenjük a mogyoróvajjal. Egy szeletet kirakunk banánkarikákkal és egy másik lekent szelettel befedjük. Ha szükséges, a szendvicset középen kettévágjuk.

1 megjegyzés:

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)