Hozzávalók: 25 dkg csont nélküli füstölt csülök, 1 karfiol, 2-3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 piros paprika, 1 csípős paprika, 1 paradicsom, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj,1 evőkanál liszt, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld; a tálaláshoz: 2 dl tejföl
Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk és megmossuk, majd a hagymát apróra, a répákat karikára, a paprikát kockára vágjuk. Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát meg a paprikát, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, az áttört fokhagymát, a félbevágott csipőspaprikát meg a a kockára vágott csülköt és együtt megdinszteljük. Megszórjuk sóval, kevés borssal, felöntjük vízzel és megfőzzük. Mikor a hús meg a zöldségek majdnem készre főttek, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és a lehéjazott, cikkekre vágott paradicsomot is. A megmaradt kevés olajon világosra pirítjuk a lisztet, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük vízzel és csomómentesre kavarjuk, majd berántjuk vele a levest és kiforraljuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és tejföllel tálaljuk.
Nagyon gazdag leves. A csülök még vonzóbbá teszi számomra. Most jól belekanalaznék. Csodás!
VálaszTörlés