2013. szeptember 23.

Négysajtos töltött krumpli


Hozzávalók 4 személyre: 8 krumpli, 2 evőkanál olívaolaj, 5 dkg gouda sajt, 5 dkg juhsajt, 5 dkg feta sajt, 5 dkg füstölt sajt, 5 dkg vaj, 1 teáskanál szárított rozmaring, metélőhagyma, só 

Elkészítése: A krumplikat jól megmossuk, ha szükséges megsikáljuk, majd félbevágjuk és egy tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a rozmaringgal meg a sóval. Fóliával lezárjuk és forró sütőben, 30-40 perc alatt megsütjük. Közben a sajtokat kockára vágjuk, a vajat pedig megolvasztjuk.  Mikor a krumplik átsültek, kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, majd  belsejüket kikaparjuk, felvágjuk és összekeverjük a sajtokkal meg a vajjal. A tölteléket visszarakjuk a krumplicsónakokba, megszórjuk apróra vágott metélőhagymával és 10-15 percre visszarakjuk a forró sütőbe. Azonnal tálaljuk. 


2 megjegyzés:

gionetta írta...

Finom és egyszerű! Nálad is ínycsiklandó!

Blogkonyha írta...

Hasonlót csináltam, csak cheddar sajttal. Ha lesz időm majd posztolom. Nagyon szeretjük a töltött burgonyát. Jó sok salátával a legjobb téli étel. nagyon guszta a tiéd is!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...