2013. szeptember 26.
Sonkás tejszínes szélesmetélt
Hozzávalók: 35 dkg szélesmetélt, 20 dkg sonka, 25 dkg gomba, 3 dl tejszín,1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítése: A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát meg a kockára vágott sonkát, összesütjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval meg frissen őrölt borssal és felöntjük a tejszínnel. Kiforraljuk. Közben a metéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsöpögtetjük, majd szétosztjuk a tányérokban és mártással tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Nagyon jó tésztás finomságot készítettél. Guszta! Frank Júlia szakácskönyvében láttam ehhez hasonlót és már mióta tervezem hogy elkészítem.:)
Istenien néz ki. Biztos vagyok benne, hogy nagyon finom is!:)
Sonka, gomba, tejszín... csakis jó sülhet ki belőle! Ja és tészta...Jöhetne ma ebédre! :o)
Megjegyzés küldése