Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 50 dkg petrezselyemgyökér, 50 dkg zeller, 50 dkg karalábé, 30 dkg hagyma, 1-1 csokor petrezselyem és zellerzöld, 1 szál lestyán
Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, megszárítjuk és gyaluval nagyon vékony szeletekre vágjuk. A zöldeket megmossuk, a vastagabb szárakat eltávolítjuk. A zöldségeket aszalógépben zörgősre aszaljuk.
Nyáron a forró napon is kiszáríthatjuk, a vékonyra szeletelt zöldségeket tepsibe rakjuk egymás mellé, és gézzel letakarva kitesszük.
Alacsony fokozaton, légkeveréses sütőben is ki lehet szárítani.
A megaszalodott zöldségeket késes aprítóban összevágjuk vagy ledaráljuk, összekeverjük és tiszta száraz üvegekben tároljuk.
A zöldségkeveréket szűrőn átszitáltam, így lett egy apróbb szemű és egy nagyobb szemű ételízesítőm.
2 megjegyzés:
Az idén készítettem egy nagy adagot, nagyon finom. A kész, kiszárított ízesítő illata is valami isteni. Nagyon jó, megéri dolgozni vele.
Jaj igen, olyan csodás az illata:)
Megjegyzés küldése