2013. szeptember 10.
Tökfasírt
Hozzávalók: 2-3 zsenge tök, 10-12 dkg zsemlemorzsa, 2 cikk fokhagyma, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors; a sütéshez: 2 dl olaj
Elkészítése: A tököt megmossuk, ha van magja kikaparjuk és héjastól lereszeljük. Megsózzuk és állni hagyjuk egy kicsit, míg a levét kiereszti, majd kiszorítjuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a felvert tojást, az áttört fokhagymát, meg az apróra vágott petrezselyemzöldet, megszórjuk kevés borssal és összekavarjuk. 5 percig állni hagyjuk, majd nedves kézzel fasírtokat formázunk a masszából és forró olajban pirosra sütjük. Főzelékre feltétként vagy önmagában, friss zöldségekkel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Reszelt sajtot is tettem bele. Fele füstölt, fele trapista.
Kiváló recept! Kaporral is fenséges!
Nagyon finom mindekinek ajánlott nem. hízlal!!!!!!!!
Megjegyzés küldése