2013. szeptember 10.

Tökfasírt



Hozzávalók: 2-3 zsenge tök, 10-12 dkg zsemlemorzsa, 2 cikk fokhagyma, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors; a sütéshez: 2 dl olaj

Elkészítése: A tököt megmossuk, ha van magja kikaparjuk és héjastól lereszeljük. Megsózzuk és állni hagyjuk egy kicsit, míg a levét kiereszti, majd kiszorítjuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a felvert tojást, az áttört fokhagymát, meg az apróra vágott petrezselyemzöldet, megszórjuk kevés borssal és összekavarjuk. 5 percig állni hagyjuk, majd nedves kézzel fasírtokat formázunk a masszából és forró olajban pirosra sütjük. Főzelékre feltétként vagy önmagában, friss zöldségekkel tálaljuk.


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Reszelt sajtot is tettem bele. Fele füstölt, fele trapista.

Névtelen írta...

Kiváló recept! Kaporral is fenséges!

Névtelen írta...

Nagyon finom mindekinek ajánlott nem. hízlal!!!!!!!!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...