Hozzávalók a piskótához: 2 tojás, 10 csepp stevia folyadék, 2 evőkanál
étkezési keményítő, 2 evőkanál kókuszreszelék, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1
kávéskanál citromlé, 1/2 citrom reszelt héja; a krémhez: 15 csepp stevia
folyadék, 25 dkg mascarpone, 4 dl natúr joghurt, 2 dl tejszín, 10 g zselatin, 2
zöldcitrom leve és 1 héja; a díszítéshez: 1 zöldcitrom
Elkészítése: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkavarjuk
a stevia cseppel, a citrom reszelt héjával, hozzáadjuk a szódabikarbónát
és felfuttatjuk a citromlével. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a
sárgáját, az étkezési keményítőt meg a kókuszreszeléket és lazán
összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es, kapcsos tortaformába öntjük és
előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük. A krémhez a
mascarponet kikavarjuk a steviaval, fellazítjuk egy kevés joghurttal, majd
belekavarjuk az egészet. Hozzáadjuk a zöldcitrom levét meg a reszelt
héját, a 0,5 dl vízben feloldott és felmelegített zselatint, majd végül a
felvert tejszínt és összekavarjuk. A krémet a piskótára simítjuk és egy
éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap zöldcitrom szeletekkel díszítjük és megszórjuk
kevés reszelt héjával.
2 megjegyzés:
Gyönyörű! :-))
De rég ettem sütit, tortát meg még inkább. A citromos a kedvencem és most már meg is kívántam... Csodás, üdítő!
Megjegyzés küldése