2013. szeptember 21.

Zöldcitromos torta - liszt és cukormentes




Hozzávalók a piskótához: 2 tojás, 10 csepp stevia folyadék, 2 evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál kókuszreszelék, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál citromlé, 1/2 citrom reszelt héja; a krémhez: 15 csepp stevia folyadék, 25 dkg mascarpone, 4 dl natúr joghurt, 2 dl tejszín, 10 g zselatin, 2 zöldcitrom leve és 1 héja; a díszítéshez: 1 zöldcitrom

Elkészítése: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkavarjuk a stevia cseppel, a citrom reszelt héjával,  hozzáadjuk a szódabikarbónát és felfuttatjuk a citromlével. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, az étkezési keményítőt meg a kókuszreszeléket és lazán összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es, kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük. A krémhez a mascarponet kikavarjuk a steviaval, fellazítjuk egy kevés joghurttal, majd belekavarjuk az egészet. Hozzáadjuk a zöldcitrom levét meg a reszelt héját,  a 0,5 dl vízben feloldott és felmelegített zselatint, majd végül a felvert tejszínt és összekavarjuk. A krémet a piskótára simítjuk és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap zöldcitrom szeletekkel díszítjük és megszórjuk kevés reszelt héjával. 



2 megjegyzés:

gionetta írta...

Gyönyörű! :-))

Blogkonyha írta...

De rég ettem sütit, tortát meg még inkább. A citromos a kedvencem és most már meg is kívántam... Csodás, üdítő!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...