A csirketokány egy könnyebb és egészségesebb variációja a tokányoknak. Szaftja
selymes a hozzáadott tejszíntől. Készíthetjük pulykamellből is, és ízlés
szerint bármilyen zöldséget tehetünk bele.
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 szál
sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kis karalábé, 5 dkg zöldborsó, 2
paradicsom, 1 dl tejföl, kevés olaj, só, bors, majoránna; 30 dkg csőtészta
Elkészítése: A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk és az olajon üvegesre
pároljuk. Hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig
pároljuk. Közben a zöldségeket meghámozzuk, apró kockára vágjuk és
hozzáadjuk a húshoz. Megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal meg kevés
majoránnával és ha szükséges, kevés víz hozzáadásával addig pároljuk, míg a hús
meg a zöldségek puhára főnnek. A végén a tejfölt kevés szafttal összekeverjük,
rátöltjük a tokányra és kiforraljuk. A csőtésztát enyhén sós vízben megfőzzük,
leszűrjük és a tokánnyal tálaljuk.
Nagyon guszta, annyira hogy szinte megkívántam! Nagyon szeretem az ilyen tésztákat !
VálaszTörlés