Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, 3 szál sárgarépa, 1 alma, 1 lilahagyma, 2 evőkanál majonéz, 1 joghurt, 1 teáskanál porcukor, 1 citrom vagy 1-2 evőkanál tárkonyecet, só
Elkészítése: A káposztáról szedjük a sérült leveleket és vágjuk fel vékony csíkokra. A sárgarépát hámozzuk meg és reszeljük le. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk fel. Az almát reszeljük le vagy vágjuk vékony csíkokra. A citrom levét szorítsuk ki és kavarjuk össze a majonézzel, a joghurttal, sóval és a porcukorral, majd öntsük a zöldségekre és jól kavarjuk össze. Fóliával zárjuk le és 1-2 órára rakjuk a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Önmagában vagy sültek, szendvicsek mellé fogyasztjuk.
Nagyon szeretjük mi is. Jó kis vitamin forrás és szerencsére az év minden szakában beszerezhetők az alapanyagok hozzá. Nagyon hangulatos az egész és szép a tálalás is. Megkívántam!
VálaszTörlésNekünk is ez az egyik kedvenc salátánk, nagyon guszta nálad! :)))
VálaszTörlés