2013. október 16.

Céklás galette avagy a francia pite





Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1-2 evőkanál joghurt(vagy víz), só; a töltelékhez: 2 db. cékla, 15 dkg kecskesajt, 1 tojás, zellerlevél, szárított kakukkfű, só

Elkészítése: A tésztához a liszthez hozzáadjuk a sót és gyors mozdulatokkal eldolgozzuk a vajjal és a joghurttal. Nem kell nagyon összegyúrni, épp csak hogy összeálljon a tészta. Fóliába csavarjuk és 30 percre a hűtőbe rakjuk. Addig a céklát megmossuk és megfőzzük, majd leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk és felszeleteljük. A tésztát négy részre osztjuk és mindegyiket kerekre kinyújtjuk. Közepét kirakjuk a céklával, úgy, hogy körben 2-3 cm-es tészta üresen maradjon és megsózzuk. Szétosztjuk rajta a kecskesajtot, megszórjuk a kakukkfűvel és felvágott zellerlevéllel, majd az üresen maradt tésztarészt ráhajtogatjuk és lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...