2013. október 18.

Döbleces pohárkrém



 

A döblec a sütőtök egyik kerek fajtája, kívül zöldes-szürkés, belül vadító narancssárga.



Hozzávalók:  1 kisebb döblec, 10 dkg mascarpone, 5 dkg porcukor, 2-3 evőkanál tej, 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 2 dl habtejszín, 1 evőkanál kakaó; a tetejére: 1 evőkanál csokoládédara

Elkészítése: A döblecet szeletekre vágjuk, magját eltávolítjuk és forró sütőben, 30-40 perc alatt megsütjük. A kihűlt döblechúst levágjuk a héjáról, villával vagy botmixerrel összetörjük, kikavarjuk a porcukorral és belekavarjuk a mascarponet. Ha szükséges pár evőkanál tejet kavarunk bele, hogy krémes állaga legyen. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekavarjuk a vajat. A habtejszínt félig felverjük, beleszitáljuk a kakaót és készre verjük. Külön-külön csillagcsővel ellátott habzsákokba rakjuk a krémet és a kakaós tejszínhabot, majd poharakba rétegezzük. A döbleckrémet leöntjük a csokoládéval, a tetejére pedig csokoládédarát szórunk. 



3 megjegyzés:

María írta...

Csodaszép!! Nem is gondoltam eddig, hogy sütőtökből ilyen klassz finomságot lehet készíteni!!

Blogkonyha írta...

Milyen izgalmas a neve és a kinézete is. Jöhetnél vele a játékomra... :o) Persze csak ha kedved van hozzá! :o)

Roza írta...

Adélka, a krém ínycsiklandozóan guszta, a képek gyönyörűek!:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...