2013. október 4.
Karfiolpaprikás
Hozzávalók: 1 fej karfiol, 1 hagyma, 3 dl tej, 1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre pároljuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és átforgatjuk a hagymás zsírban.. Sózzuk, borsózzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp csak hogy ellepi és megfőzzük. Közben a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel meg a tejjel és mikor a karfiol megfőtt, behabarjuk vele. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és kiforraljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése