Hozzávalók: 25 dkg kelbimbó, 2
sárgarépa, 1 hagyma, 4 db. csirkeszárny, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál
liszt, 1 csokor kapor, só, bors, ecet
Elkészítése: A
csirkeszárnyakat megmossuk, a hajlásnál kettévágjuk, majd hideg vízben főni
tesszük, a keletkező habját szűrőkanállal leszedjük. Egy másik edényben az
olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát meg a karikára vágott
sárgarépát, mikor a leves már nem habzik, hozzáadjuk. Megsózzuk, megszórjuk
kevés őrölt borssal és puhára főzzük, félidőben hozzáadjuk a félbevágott
kelbimbót is. A lisztet kevés vízzel csomómentesre kavarjuk, behabarjuk vele a levest, megszórjuk apróra
vágott kaporral, kevés ecettel
ízesítjük, majd kiforraljuk.
Tálaláskor tejfölt is adhatunk mellé.
2013. október 15.
Kelbimbó leves
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése