2013. október 15.

Kelbimbó leves


Hozzávalók: 25 dkg kelbimbó, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 4 db. csirkeszárny, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 csokor kapor, só, bors, ecet

Elkészítése: A csirkeszárnyakat megmossuk, a hajlásnál kettévágjuk, majd hideg vízben főni tesszük, a keletkező habját szűrőkanállal leszedjük. Egy másik edényben az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát meg a karikára vágott sárgarépát, mikor a leves már nem habzik, hozzáadjuk. Megsózzuk, megszórjuk kevés őrölt borssal és puhára főzzük, félidőben hozzáadjuk a félbevágott kelbimbót is. A lisztet kevés vízzel csomómentesre kavarjuk,  behabarjuk vele a levest, megszórjuk apróra vágott kaporral,  kevés ecettel ízesítjük, majd  kiforraljuk. Tálaláskor  tejfölt is adhatunk mellé. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...