2013. október 5.

Pöttyös krémes




Hozzávalók a piskótához: 3 tojás, 8 dkg cukor, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál kakaó, 1 evőkanál olaj; a krémhez: 25 dkg mascarpone, 25 dkg tejföl, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dkg étcsokoládé, 10 g zselatin; a csokoládé réteghez: 15 dkg étcsokoládé, 5 dkg porcukor, 20 dkg vaj; a tetejére: 5 dkg puffasztott rizs

Elkészítése
1. Az egész tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg vastag habkrémet kapunk. Beleszitáljuk a lisztet meg a kakaót, hozzáadjuk az olajat és lazán összekeverjük.
2. A masszát sütőpapírral bélelt, 25x30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokon, 15 perc alatt megsütjük.
3. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral meg a vaníliás cukorral. A zselatint  0,5 dl vízben felmelegítjük, hogy elolvadjon, de nem forraljuk. A tejfölt és a feloldott zselatint belekavarjuk a mascarponeba. 
4. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A krémnek kivesszük 1/3 részét és belekavarjuk a csokoládét.
5. A piskótára kenjük a fehér krém felét, a csokoládés krémből egy teáskanál segítségével halmokat rakunk rá, majd rákenjük a megmaradt fehér krémet. A süteményt hűtőbe rakjuk dermedni.
6. Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukrot meg a vajat és egynemű krémmé kavarjuk. Félrevesszük a tűzről és többször átkeverve hűlni hagyjuk addig, míg kenhető vastagságú nem lesz. 
7. A csokoládékrémet a tetejére kenjük, megszórjuk a puffasztott rizzsel és kissé belenyomkodjuk.
8. A süteményt 2-3 órára jól lehűtjük, majd szeletekre vágjuk. 





7 megjegyzés:

gionetta írta...

Hogy Te micsoda gyönyörűségeket hozol mindig! Nagyon ötletes és jól is néz ki! :-))

Culinaria Ungaria írta...

Ez tényleg nagyon szuper! Ráadásul sütés nélkül!!

Szép hétvégét Neked kedves Aleda! :-)

Gabriella írta...

Ó, ez nagyon helyes kis sütemény. A receptet olvasva igazán finom is... :)

Névtelen írta...

Kipróbáltam,de nekem valamiért nem lett ilyen...pedig igyekeztem követni a receptet...

Irén írta...

Szerintem kell a sütés ☺

Névtelen írta...

Kipróbáltam én is de nem sikerült,pedig követtem a receptet.a tészta vékony és kemény lett és szerintem nagy a tepsi ekkora adagnak.

Névtelen írta...

Valóban el lehet méretezve valami. Már a fotókon is látszik hogy a krém az nem azokból a mennyiségekből készült, mint amit a recept ír. A tálban lévő krémsajt inkább 50 dkg-ának tűnik, tehát duplaadag krémmel lesz csak ilyen a süti....

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...