A recept megjelent a 2013 áprilisi Erdélyi konyhában Orbán Rozáliától.
Edó is elkészítette.
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 6 tojás, 18 dkg cukor,
0,5 dl olaj,1 dl víz, 1 tasak sütőpor, 2 evőkanál kakaó, csipet só; a
krémhez: 8 dl tej, 2 tasak vanília ízű pudingpor, 6 evőkanál cukor
a tetejére: 90 dkg tejföl, 7 evőkanál porcukor, 10
g zselatinpor, kevés kakaó.
Elkészítése: A pudingport a cukorral meg a tejjel
megfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra
kavarjuk, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, és a sütőporral meg a sóval
elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a
masszába forgatjuk. A tészta felét egy tepsibe öntjük, a másik feléhez
hozzákavarjuk a kakaót, és a fehér tésztára simítjuk, majd a kihűlt pudingot
egy teáskanál segítségével helyenként a tetejére rakosgatjuk. 180 fokos
sütőben, 40 percig sütjük. A zselatint
elkeverjük 2 dl tejfölben, lassú tűzön, kavargatva felmelegítjük, majd a
megmaradt a tejfölbe kavarjuk a porcukorral együtt. A tejfölös krémet a kihűlt süteményre simítjuk, megszórjuk
kakaóval, néhány órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni, majd szeleteljük.
Csodás ez a sütemény! Szerintem én is vaníliapudinggal készíteném, vagy inkább rögtön enném most! Nagyon guszta!
VálaszTörlésGyönyörűen van szeletelve. Én is szoktam hasonlót készíteni (kráter süti néven), és imádom, nagyon finom sütemény. :)
VálaszTörlésNagyon szépek a képeid...
Micsoda mutatós egy sütemény!
VálaszTörlésAdél ez fantasztikusan jól néz ki! Na ezt vittem is. Az új konyhámban megcsinálom!
VálaszTörlésSzemkápráztatóan csodálatos! Azt hiszem minden fáradozást megér.
VálaszTörlés